Elektrische vloerverwarming badkamer

8 oplossingen voor de badkamer & inloopdouche

Thermo Lámina heeft een ruim assortiment van maar liefst 8 verschillende elektrische vloerverwarming systemen voor in de badkamer d.m.v. matten of kabels. Elk met unieke eigenschappen en voor elke vloerafwerking. De gewenste opwarmtijd en isolatiewaarde van de badkamer of inloopdouche, bepalen het gewenste vermogen (watt).

Elektrische vloerverwarming badkamer
Elektrische vloerverwarming badkamer

Onder wat voor vloer in de badkamer wilt u elektrische vloerverwarming?

Als vloerafwerking in de badkamer heeft u de keuze uit o.a. tegels, vinyl, linoleum, beton, laminaat, en pvc.

VloerverwarmingsMatten en kabels worden verwerkt in de flexibele tegellijm voor tegels of egalisatiemortel voor vele andere vloerafwerkingen.

Elke vloerverwarmingsset komt met een gratis thermostaat, inclusief gratis verzending en retour.

Thermo Lámina mat 150W/m² of de 200W/m² mat.
Bekijk de Thermo Lámina mat 150W/m² of de 200W/m² mat.

Zeer voordelige vloerverwarming mat van ons huismerk Thermo Lámina, voor een snelle installatie, ideaal voor renovaties in de badkamer en toilet. 10 jaar garantie.

StickyMat voor badkamer elektrische vloerverwarming
Bekijk de Warmup StickyMat 150W/m² of Stickymat 200W/m²

De zelfklevende zeer dunne (3mm) elektrische StickyMat van het merk Warmup, die het vloerniveau nauwelijks verhoogd. Levenslange garantie.

DCM-PRO Systeem van Warmup
Bekijk het DCM-PRO Kabel Systeem of het Betonkabel systeem

Het DCM-PRO systeem van het merk Warmup. Ideaal voor badkamers met veel hoeken. De ontkoppelingsmat en kunt u volledig op maat maken. Renovatie en nieuwbouw.

DCM-PRO Laag wattage kabel systeem
Bekijk het Warmup DCM-PRO Kabel Systeem

Het DCM-PRO Laag wattage-Systeem (55W/m²) is de optimale keuze voor energiezuinige woningen (klassen A & B), ontworpen om met laag vermogen maximale efficiëntie en duurzaamheid te hebben

Wat uw keuze ook is, Thermo Lámina heeft voor alle type vloeren in uw badkamer dé elektrische vloerverwarming in huis

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

Wil u meer weten over de kosten van de vloerverwarming per vierkante meter? Bekijk de verschillende formaten in ons assortiment, deze bestaat uit: 

Vijf types elektrische vloerverwarming matten voor tegels, vinyl, linoleum, beton, laminaat en pvc:

Drie types vloerverwarming kabel systemen voor met name tegels en beton:

De voordelen van elektrische vloerverwarming in uw badkamer en douche is de ruimte die u bespaart (geen radiatoren) - ontzichtbaar, de gelijkmatige opwarming, duurzaamheid en ideaal voor renovatie.

Is elektrische vloerverwarming in de badkamer voldoende? Ja dat is voldoende, afhankelijk van de grootte van uw badkamer, isolatie en het vermogen van de elektrische vloerverwarming in de badkamer. Daarnaast is mogelijk om gebruik te maken van elektrische muurverwarming, om voor extra verwarmd oppervlak te zorgen. Laat u hierover goed adviseren.

Kan elektrische vloerverwarming in de douche? En waar mag geen vloerverwarming? Ja, het installeren van elektrische vloerverwarming in een inloopdouche is zeker uitvoerbaar. Echter, het is belangrijk om te weten dat dit type verwarming niet geschikt is voor plaatsing onder sanitaire voorzieningen zoals toiletten, wastafels en traditionele douchebakken. Bij het aanleggen van elektrische vloerverwarming in een doucheis het cruciaal om de voorschriften en normen betreffende waterafvoer en veiligheid nauwgezet te volgen.

Moet de elektrische vloerverwarming in de badkamer altijd aan staan? Nee, over het algemeen is het niet aan te raden om de elektrische vloerverwarming in de badkamer altijd aan te laten staan, tenzij dit specifiek gewenst is om een constante warmte te behouden. Dit helpt onnodig energieverbruik te voorkomen en bespaart kosten. Het is raadzaam om de verwarming alleen te gebruiken wanneer u daadwerkelijk in de badkamer bent, zoals tijdens het douchen of baden, om zo comfort te behouden terwijl u toch energie bespaart.

Badkamercollectie

Om van uw badkamer de aangenaamste plek in uw huis te maken hebben we naast vloerverwarming een volledige badkamercollectie in ons assortiment opgenomen. Hier vindt u spiegelverwarming, handdoekverwarming en elektrische wandverwarming, om net dat beetje extra warmte te geven in de vaak kleine badkamerruimte.

ACTIE: COMBIDEAL - Upgrade naar luxe thermosaat tot 85% korting

Om de temperatuur te regelen kunt u gebruiken maken van de gratis WARMUP MSTAT AAN/UIT vloerverwarming thermostaat. Maar u kunt u uw vloerverwarmingset ook upgraden met een luxe thermostaat:

 • WARMUP Tempo digitale klokthermostaat +€ 15 (€ 155 voordeel) of;
 • MAGNUM Intelligent Control digitale klokthermostaat +€ 15 (€ 155 voordeel) of;
 • WARMUP Element WiFi thermostaat +€ 75 (€ 49,50 voordeel) of
 • MAGNUM Remote Control slimme WiFi thermostaat +€ 125 (u heeft € 100 voordeel)
 • Nieuwste WARMUP 6iE WiFi thermostaat +€ 125 (u heeft € 74 voordeel)

Meer informatie over de combideals vindt u op deze pagina. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over een van onze producten. Neem gerust contact met ons op.

Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming . Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle vloerverwarming sets krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u op een werkdag voor 16:00 besteld? Dan wordt uw pakket dezelfde dag naar PostNL gebracht. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

Checklist elektrische vloerverwarming badkamer aanleggen:

Benodigde tijd: 1 dag

Checklist vloerverwarming badkamer aanleggen:

 1. Bepaal de opbouwhoogte van de badkamervloer

  Eerst dient u te kijken hoeveel vrije opbouwhoogte beschikbaar is. De vrije opbouwhoogte is de ruimte tussen bijvoorbeeld de kale betonvloer en de onderkant van de deur of de bovenkant van de dorpel. Als we weten hoeveel ruimte we in de badkamer ter beschikking hebben, kunnen we na aftrek van de laagdiktes van de elektrische vloerverwarming en de vloerafwerking, bepalen hoeveel ruimte er overblijft voor de isolatie. Dit is erg belangrijk want een goede isolatie onder de elektrische vloerverwarming in de badkamer is noodzakelijk om een kortere opwarmtijd te verkrijgen.  Ook is het gunstig voor het verbruik van de elektrische vloerverwarming.

 2. Bepaal het beschikbare vloeroppervlak in de badkamer

  Bij het bestellen van vloerverwarming voor een badkamer wordt vaak een verwarming van een te groot formaat besteld. Hoe komt dat?
  Houd er ten eerste rekening mee dat de matten 50cm breed zijn. Meet vervolgens de ruimte goed op en bedenk van te voren hoe u de matten kunt plaatsen op het beschikbare vloeroppervlak. Vaak wordt te weinig rekening gehouden met zaken als de plaats van een douche en/of een bad. In het geval van een badkamer heeft u niet het gehele vloeroppervlak ter beschikking voor het aanleggen van een vloerverwarming. Onder een bad of een geïsoleerde douchebak mag bijvoorbeeld geen vloerverwarming aangelegd worden. Onder een betegelde inloopdouche mag daarentegen wel een vloerverwarming worden aangelegd. Verder mag men de vloerverwarming niet te dicht bij de leidingen/afvoer leggen.

 3. Bepaal uw vloerafwerking

  Voor een elektrische vloerverwarming in de badkamer hebben we een aantal keuzemogelijkheden met elk hun specifieke eigenschappen. Dit heeft niets te maken met kwaliteit, maar meer met de vloerafwerking, vorm van de ruimte, het gebruikersgedrag en de speciale wensen van de klant. 
  Eerst kijken we naar de vloerafwerking. De meeste badkamers waar een elektrische vloerverwarming wordt geplaatst worden voorzien van een tegelvloer. In dit geval kunnen we kiezen uit het DCM-PRO systeem of vloerverwarmingsmatten. Indien de vloerafwerking klik-PVC of laminaat wordt, dan verwerkt u bovenstaande matten of het DCM-PRO systeem in egaline geschikt voor vloerverwarming.

 4. Vloerverwarming aanleggen badlamer (bekijk video door)

Elektrische vloerverwarming badkamer & tegels

De meest voorkomende keuze als vloerafwerking in een badkamer zijn tegels. Onder tegels adviseren wij een elektrische vloerverwarming door middel van verwarmingsmatten of verwarmingskabels. Deze kunnen vlak onder de tegelvloer gelegd worden zodat de te verwarmen massa tot een minimum beperkt wordt. De matten en kabels hebben een vermogen van 125W/m², 150W/m² of 200W/m². Alle thermostaten in ons assortiment werken met een vloersensor. Hiermee kunt u temperatuur van de elektrische vloerverwarming  eenvoudig instellen. Door de zelfklevende achterkant gaat het aanleggen snel en efficiënt waardoor de aanlegkosten bij uitbesteding van het werk laag blijven.

Thermo Lamina mat 150W/m²- 10 jaar garantie - 1m² t/m 15m² voor tegels

Warmup StickyMat 150Watt/m² - levenslange garantie 1m² t/m 15m²

MAGNUM elektrische vloerverwarming Mat 125W en 150Watt/m² - levenslange garantie

Warmup DCM-PRO Systeem: verwarmingskabel- 1m² t/m 16m²

Indien de vloer van de badkamer onregelmatig van vorm is of veel hoeken en kanten heeft, is het DCM-PRO systeem de beste keuze. Het systeem bestaat uit een ontkoppelingsmat en een verwarmingskabel. Eerst plaatsen we de isolatieplaten op de kale betonvloer, daarna brengen we de ontkoppelingsmat aan zoals op deze instructievideo te zien is. De ontkoppelingsmatten kunnen zo gesneden worden dat elke hoek van de badkamer voorzien kan worden  van een elektrische vloerverwarming.  Daarna drukken we de kabel vast tussen de noppen van de ontkoppelingsmat. Door de afstand tussen de kabellussen te verkleinen of te vergroten kunnen we meer of minder vermogen per m² realiseren.

Vloerverwarming in energiezuinige woningen (Energieklassen A & B)

Speciaal voor deze energiezuinige woningen is er het, geavanceerde DCM-PRO Laag wattage-Systeem (55W/m²). Dit systeem biedt maximale efficiëntie en duurzaamheid met een laag vermogen, perfect voor goed geïsoleerde huizen met minimaal warmteverlies. DCM-PRO is uitstekend afgestemd op de milieubewuste huiseigenaar, en werkt naadloos samen met zonnepanelen en thuisbatterijen voor een bijna volledige onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Vloerverwarming in de badkamer met extra vermogen?

Om meer vermogen te verkrijgen in de badkamer, kunt u kiezen voor matten van 200W/m², zoals de Thermo Lamina mat 200W/m² en StickyMat 200Watt/m², in plaats van verwarmingsmatten van 125W/m² en 150W/m². Meer vermogen zorgt voor een snellere opwarmtijd en u kunt meer warmte genereren met dezelfde oppervlakte.

Ook kunt u extra vermogen krijgen door ook wandverwarming toe te voegen aan de elektrische verwarming in de badkamer. De 200W StickyMat 3D wandverwarming van Warmup is de enige gecertificeerde elektrische wandverwarming in Europa. Veelal wordt een vloerverwarming gebruikt als wandverwarming, maar dat is in strijd met  de Europese veiligheidsregels omdat vloerverwarmingskabels geen geschikte aarding hebben voor toepassing op de wand.  Met onze wandverwarming van Warmup zit u dus goed en deze veiligheid geeft rust en zekerheid. De wandverwarming wordt aangestuurd door de thermostaat van de vloerverwarming in de badkamer.

Verder is er nog de mogelijkheid tot het plaatsen van elektrische handdoekverwarming in uw badkamer. Deze designradiatoren brengen sfeer in elke badkamer en zijn bijzonder handig om natte handdoeken te drogen. Een ander handig verwarmingselement is de spiegelverwarming. Deze zorgt er voor dat de spiegel niet meer beslaat. De spiegelverwarming kunt u bijvoorbeeld aansluiten op een lichtschakelaar.

Thermo Lámina mat 200Watt/m² - 10 jaar garantie 1m² t/m 15m²

Warmup StickyMat 200Watt/m² - levenslange garantie 0,5m² t/m 15m²

Extra comfort met spiegelverwarming, wandverwarming & handdoekverwarming

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls

Ruimtebesparing elektrische vloerverwarming badkamer

De badkamer is over het algemeen niet de grootste kamer van het huis, alle extra ruimte is dus mooi meegenomen. Wanneer u kiest voor elektrische vloerverwarming, scheelt dit enorm aan ruimte in uw badkamer. De ruimte welke u nu kunt gebruiken voor een badkamermeubel, wastafel of een iets grotere douche of bad. Anders was u deze ruimte kwijt geweest aan traditionele CV en radiatoren.

Tegels als vloerafwerking in uw badkamer

De meest voorkomende keuze als vloerafwerking in een badkamer zijn tegels. We hebben de voor- en nadelen van de diverse vloerafwerkingen in combinatie met een elektrische vloerverwarming in een badkamer voor u op een rij gezet.

Voordelen van een tegelvloer zijn:

 • Het onderhoudsgemak
 • De vochtbestendigheid

Nadelen van een tegelvloer zijn:

 • Tegels voelen sneller koud aan
 • Hogere aanschafprijs en plaatsingskosten

Het grote voordeel van elektrische vloerverwarming, in combinatie met tegels, is de opwarmtijd. De opwarmtijd is met elektrische vloerverwarming vele malen korter dan met een warm water vloerverwarming.

Klik pvc en laminaat als afwerking in de badkamer

Over het algemeen zijn deze soorten vloerafwerking goedkoper in aanschaf en plaatsen. Men moet wel vooraf checken of het gekozen type geschikt is voor badkamers in combinatie met een vloerverwarming. Klik PVC en laminaat voelen minder koud aan en verwarmen ook snel. Dus naast warme voeten wordt ook de badkamer snel verwarmd omdat deze vloerafwerkingen minder massa hebben die moet verwarmd worden. Ze koelen daarom ook sneller weer af. Omdat de vloer snel opwarmt is het niet nodig om de vloerverwarming in koude periodes altijd aan te zetten. Wat betreft het beschikbare vermogen kan men ook bij dit type vloerafwerking er voor kiezen om de combinatie te maken met een elektrische of een klassieke radiator om het tekort aan vermogen op te vangen.

Elektrische vloerverwarming onder klik PVC of laminaat in de badkamer

Indien u kiest voor een klik PVC-vloer of een laminaatvloer in de badkamer adviseren wij u de vloerverwarmingsmatten. Deze kunt u dan verwerken in de egalisatiemortel geschikt voor vloerverwarming. Hierdoor heeft u een goede egale vloer, waarop u dan uw gewenste vloerafwerking kunt plaatsen.

Punten van aandacht bij het aanleggen en installeren van badkamer vloerverwarming

De plaats van de thermostaat bij een vloerverwarming in de badkamer.

Denk goed na over de plaatsing van de thermostaat van uw elektrische vloer- of wandverwarming. Indien de thermostaat in een koude luchtstroom staat, bijvoorbeeld dicht bij de afzuiging, dan kan het zijn dat de sensor voor de kamertemperatuur een te lage temperatuur meet waardoor de verwarming te lang gaat branden. 

Kies voor een klokthermostaat in de badkamer

Het is verstandig om te kiezen voor een klokthermostaat. Bij thermolamina.nl kunt u zo’n geavanceerde thermostaat voor een kleine meerprijs aanschaffen. De klokthermostaten kunnen zowel op de kamertemperatuur als op de vloertemperatuur ingesteld worden. Verder kunnen ze ook ingesteld worden op bepaalde tijdzones. Zodoende kunt u de gewenste temperatuur verkrijgen zonder telkens de thermostaat te moeten bedienen. Bovendien is het zo dat een tegelvloer slechts langzaam opwarmt, het is daarom noodzakelijk de verwarming een tijd voor het gebruik al aan te zetten. In het geval van een klokthermostaat is dat geen probleem meer.

Uitzetting van een verwarmde vloer.

Elk materiaal zet uit, ook een stenen tegelvloer. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor uitzettingsvoegen aan de randen van de vloer. Zo kan de spanning opgevangen worden en wordt scheurvorming meestal voorkomen.

Zorg voor voldoende vermogen het te verwarmen oppervlak is vaak gering

Bij de aanleg van een vloerverwarming in een badkamer en zeker bij een elektrische vloerverwarming moet men een aantal zaken zeer goed in acht nemen. Dit heeft alles te maken met de complicerende factor vocht/ water en het feit dat men vaak naakt in deze ruimte verblijft. Bovendien nemen bad en eventuele douchecabine veel plaats in zodat er weinig vloeroppervlak overblijft om voldoende vermogen te hebben om de ruimte warm te krijgen. Van een elektrische vloerverwarming in de badkamer wordt bovendien ook een hogere temperatuur verwacht dan in een ander vertrek.

Heeft u vragen over onze elektrische vloerverwarming systemen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Welke kosten spelen een rol bij het aanschaffen en aanleggen van (elektrische) vloerverwarming in uw badkamer?

De kosten en prijs van elektrische vloerverwarming zijn van veel factoren afhankelijk . Ontdek hier meer informatie over elektrische vloerverwarming kosten & prijs berekening per m²

Hoe dik is elektrische vloerverwarming?

De dikte van elektrische vloerverwarming wordt bepaald door het type elektrische vloerverwarmingssyteem. De StickyMatten zijn de dunste matten met een dikte van slechts 3mm en de huismerk verwarmingsmatten hebben een dikte van 4mm. De verschillende types zorgen er voor dat de vloer niet of nauwelijks wordt verhoogd.